Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Αφιέρωμα: Monty Python!

Οι Monty Python το 1969
Για όσους δεν γνωρίζουν, οι Monty Python, γνωστοί και ως The Pythons ήταν ένα βρετανικό κωμικό γκρουπ, που έγινε γνωστό στις αρχές της δεκαετίας του '70 με την κωμική  σειρά "Ιπτάμενο Τσίρκο" και χαρακτηρίζεται από το παλαβό, σουρεαλιστικό και «παράτολμα τολμηρό» χιούμορ του. Μετά το τέλος της επιτυχημένης σειράς τους, οι Πάιθονς ασχολήθηκαν με το σινεμά. Μάλιστα, οι δύο πρώτες κυρίως ταινίες τους, "The Holy Grail" και "Life Of Brian", κατέχουν υψηλές θέσεις σε λίστες με τις καλύτερες κωμωδίες όλων των εποχών και οι ίδιοι οι Πάιθονς σε αντίστοιχες με τους σπουδαιότερους κωμικούς της ιστορίας!
Η ατρόμητη ομάδα αποτελούνταν από τα εξής μέλη:
  • Graham Chapman (1941 - 1989): Ο πρωταγωνιστής των δύο προαναφερθέντων ταινιών και ο καλύτερος, με βάση τα λεγόμενα του Τζον Κλιζ, ηθοποιός από όλους τους Πάιθονς έζησε μόνο έως τα σαράντα οκτώ του χρόνια (1989).
  • Eric Idle (1943): Ο Έρικ Άιντλ είναι αυτός που έγραψε το πασίγνωστο τραγούδι "Always look on the bright side of life" για το "Life Of Brian".
  • Terry Gilliam (1940): Σήμερα είναι διάσημος σκηνοθέτης ταινιών φαντασίας, όπως οι "12 Πίθηκοι" με τον Μπρους Γουίλις και ο προπέρσινος "Δρ. Παρνάσους", η τελευταία ταινία του αδικοχαμένου Χιθ Λέτζερ.
  • Terry Jones (1942): Σκηνοθέτης του "Holy Grail" και της τρίτης ταινίας του γκρουπ, "The Meaning Of Life", αλλά και συν-σκηνοθέτης του "Life Of Brian", μαζί με τον Τέρι Γκίλιαμ.
  • Michael Palin (1943): Ο Πάλιν κέρδισε βραβείο BAFTA για την ερμηνεία του στην κωμωδία "A Fish Called Wanda" (1988).
  • John Cleese (1939): Ο Κλιζ συνεχίζει την καριέρα του ως ηθοποιός, στα 71 του χρόνια, και μάλιστα έχει παίξει στο "A Fish Called Wanda", μαζί με τον Μάικλ Πάλιν, σε δύο Τζέιμς Μποντ, δύο Harry Potter, αλλά και στον πρόσφατο "Ροζ Πάνθηρα 2".

Monty Python And The Holy Grail / Το Αδελφοτάτο Των Ιπποτών Της Ελεεινής Τραπέζης (1975)


Η πρώτη ταινία των Πάιθον θεωρείται και η καλύτερή τους, αν και τολμώ να πω ότι προσωπικά την θεώρησα ψιλο-σαχλαμάρα! Η σκηνή με τον Μαύρο Ιππότη, του οποίου ο Βασιλιάς Αρθούρος κόβει τα χέρια και τα πόδια κι εκείνος επιμένει ότι είναι «just a flesh wound», έχει γίνει καλτ, αν και προσωπικά δεν την βρήκα καθόλου αστεία. Το μόνο σημείο που είναι πραγματικά ξεκαρδιστικό είναι... οι τίτλοι αρχής! Δεν νομίζω πως θα είναι τόσο εύκολο να βρείτε πιο αστεία credits από αυτά... Όπως και να 'χει, η ταινία σίγουρα έχει ευρήματα που σου μένουν αξέχαστα, όπως η Αγία Χειροβομβίδα (!), μια χειροβομβίδα που αντί για βαλβίδα έχει ένα σταυρό (!) και την επιστρατεύονται οι ήρωες για να αντιμετοπίσουν ένα αιμοβόρο... κουνέλι!
Τα παρακάτω λόγια λέγονται στην εν λόγω σκηνή:

Αριστερά: κληρικός, δεξιά: Πατήρ Maynard
 
Βασιλιάς Αρθούρος: «Και πώς δουλεύει;»

Λάνσελοτ: «Δεν γνωρίζω, άρχοντά μου»

Βασιλιάς Αρθούρος: «Συμβουλευτείτε το Βιβλίο των Αρμάτων!»

Πατήρ Maynard: «Άρματα, κεφάλαιο 2, στίχοι 9 ως 21»

Κληρικός: (Διαβάζοντας) «Και ο Άγιος Αττίλας ύψωσε το χέρι του, λέγοντας: «Ω Κύριε, ευλόγησε αυτή τη χειροβομβίδα Σου, που θα κάνει κομματάκια τους εχθρούς Σου, ελέω Θεού». Και ο Κύριος χαμογέλασε. Κι εκείνοι έφαγαν τους αμνούς, και κυπρίνους, και αντζούγιες, και ουρακουτάγκους, και δημητριακά για το πρωινό, και μπουκίτσες φρούτων, και…»

Πατήρ Maynard: «Προχώρα το λίγο, Αδερφέ…»

Κληρικός: «Και ο Κύριος μίλησε και είπε: “Πρώτα βγάζεις την Αγία Περόνη. Ύστερα μετράς ως το τρία, ούτε περισσότερο, ούτε λιγότερο. Τρία θα πρέπει να είναι ο αριθμός ως τον οποίο θα μετρήσεις, και ο αριθμός της μέτρησης θα πρέπει να είναι το τρία. Ούτε ως το τέσσερα, ούτε ως το δύο, εκτός αν το δύο ακολουθηθεί από το τρία. Το πέντε αποκλείεται. Ως το τρία όταν θα φτάσεις, που θα είναι ο τρίτος αριθμός της μέτρησής σου, πέταξε την Αγία Χειροβομβίδα της Αντιόχειας προς τον εχθρό, ο οποίος –άσεμνος στο βλέμμα του Κυρίου- θα τη φάει στη μάπα»

Πατήρ Maynard: «Αμήν»

Όλοι: «Αμήν»

 Άλλος ένας θεότρελος διάλογος είναι αυτός μεταξύ του Αρθούρου και των Ιπποτών Που Λένε Νι. Αναρωτιέστε τι είναι αυτοί οι ιππότες; Είναι, πολύ απλά, ένα μάτσο ιππότες οι οποίοι λένε.. Νι! Στέκονται εμπόδιο στο δρόμο του Αρθούρου και για να τον αφήσουν να συνεχίσει το δρόμο του τού ζητάνε να τους φέρει έναν... θάμνο! Εκείνος με τους ιππότες του βρίσκουν έναν κατασκευαστή και πολιτή θάμνων (!) κι έτσι πηγαίνουν τον θάμνο στους Ιππότες Που Λένε Νι. Και τότε λαμβάνει χώρα ο παρακάτω διάλογος...

Κάτω αριστερά: ο Αρθούρος και οι ιππότες του, κέντρο και
δεξιά: οι Ιππότες Που Λένε Νι
Αρχηγός Ιπποτών: «Δεν είμαστε πια οι Ιππότες που λένε Ni»

Άλλος Ιππότης: «Ni!»

Υπόλοιποι Ιππότες: «Σσσσστ...»

Αρχηγός Ιπποτών: «Είμαστε πλέον οι Ιππότες που λένε "Ekki-Ekki-Ekki-Ekki-Ptang! Zoom-Boing! Znourrwringmm!”. Γι αυτό θα περάσετε μια δοκιμασία»

Αρθούρος: «Ποια είναι αυτή η δοκιμασία, ιππότες που <κομπιάζει> μέχρι πρόσφατα λέγατε Ni;»

Αρχηγός Ιπποτών: «Πρώτα πρέπει να βρείτε άλλον ένα θάμνο. Μετά, όταν τον βρείτε, θα τον βάλετε δίπλα σε αυτόν -μόνο λίγο πιο ψηλά ώστε να σχηματίζεται μονοπάτι ακριβώς εκεί στη μέση»

Άλλοι Ιππότες: «Ναι! Μονοπάτι! Μονοπάτι!»

Αρχηγός Ιπποτών: «Μετά, όταν θα έχετε βρει τον θάμνο, θα πρέπει να κόψετε το πιο γερό δέντρο του δάσους με μια ρέγγα!»


Monty Python's Life Of Brian / Ένας Προφήτης Μα Τι Προφήτης! (1979)


Όπως θα συμπεράνετε κι εσείς συγκρίνοντας τις βαθμολογίες μου στα δύο έργα, η δεύτερη ταινία των Μόντυ Πάιθον μου άρεσε λιγάκι περισσότερο από το "Holy Grail"...
The Holy Grail: 2/5
Life Of Brian: 4.5/5 !
Το "Holy Grail" κατ' εμέ δεν ήταν παρά μια συρραφή άλλοτε αμήχανων και άλλοτε ευρηματικών ιδεών, οι οποίες όμως πάντα ήταν υπερβολικά παλαβές για τα γούστα μου...
Ο "Brian", αντίθετα, είναι ένας κινηματογραφικός θρίαμβος, με δοσμένα με ξεκαρδιστικό τρόπο μυνήματα και απίστευτα βλάσφημα σχόλια πάνω στον θρησκευτικό φανατισμό και την ανθρώπινη βλακεία, αφέλεια και... ξεροκεφαλιά! Από πλευράς γέλιου, επίσης, η ταινία είναι μακράν η πιο αστεία που έχω δει στη ζωή μου! Στην κορυφαία σκηνή του λιθοβολισμού μάλιστα, όπου επειδή επιτρεπόταν μόνο σε άντρες να πάρουν μέρος, είχαν πάει μόνο γυναίκες ντυμένες άντρες (!), προσωπικά έκλαιγα στην κυριολεξία από τα γέλια και στη συνέχεια με είχε πιάσει νευρικό, με αποτέλεσμα να μην μπορώ να σταματήσω να χαζογελάω, νιώθοντας πως γίνομαι ρεζίλι στο σινεμά! Η ταινία τελειώνει με τους σταυρωμένους να τραγουδάνε όλοι μαζί «Always look on the bright side of life!», ένα τραγούδι που σίγουρα όλοι ξέρετε και, όπως ανέφερα και παραπάνω, γράφτηκε για την συγκεκριμένη ταινία! Επιπλέον είναι και το καλύτερο τέλος που έχω δει ever σε κωμωδία... Και ξέρω ότι είναι spoiler, αλλά έτσι κι αλλιώς αυτή η σκηνή έχει μείνει κλασική... And... Always look on the bright side of life!!!

Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Music vid: The Prodigy - Omen

Το κομμάτι το ανακάλυψα στο soundtrack της ταινίας «Kick-Ass». Το έψαξα στο ίντερνετ και μόλις το άκουσα άρχισα να χτυπιέμαι... Ευελπιστώ πως όταν το ακούσετε κι εσείς θα αντιδράσετε παρόμοια...

Ξεσηκωθείτε!!!!!


Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

New short vids (Top Film Lists)!

Αν θέλετε, πηδήξτε τον παρακάτω ολίγον άχρηστο πρόλογο και μπείτε κατευθείαν στο θέμα του ποστ...

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Έχω την τάση να θέλω να κάνω συνεχώς καινούριες αλλαγές στο παρών ιστολόγιο και νιώθω σαν να 'σνομπάρω' τα μη σχετικά με το σινεμά posts. Όμως από τα αποτελέσματα της δημοσκόπησης βλέπω πως κι η δική σας αγαπημένη κατηγορία (υποθετικά βέβαια, αφού οι ψήφοι είναι ελάχιστοι) δεν είναι άλλη από την κριτική κινηματογράφου. Έτσι λοιπόν το blog θα αρχίσει ασχολείται λιγάκι περισσότερο με τον κινηματογράφο απ' ό,τι πριν και προστέθηκε, όπως θα παρατηρήσετε, και η κατηγορία αναρτήσεων "top" lists. Όσον αφορά τη στήλη Coming Out This Week βέβαια, πρέπει να πω ότι θα μειωθεί κι αυτή, καθώς θα γράφω μόνο για ταινίες που με ενδιαφέρουν σε πολύ μεγάλο βαθμό, γιατί αν είναι να γράφω για κάθε μία που μου κινεί το ενδιαφέρον έστω και λίγο χαθήκαμε... Πολύ απλά γιατί σχεδόν κάθε εβδομάδα βγαίνουν έργα που με ενδιαφέρουν. Οπότε θα γίνεται λόγος μόνο για εκείνα που έχουν "βαθμό ενδιαφέροντος" "πολύ", "πάρα πολύ" ή "100%", εκτός κι αν έχω κάτι συγκεκριμένο που θέλω να πω για κάποιο που με ενδιαφέρει λιγότερο, όπως έκανα εδώ. Σκέφτομαι μάλιστα, αν αξίζουν αναφοράς ορισμένες ταινίες, όμως δεν θέλω να τους αφιερώσω ένα ολόκληρο Coming Out This Week, τότε αυτές θα έχουν την τιμή να.. αναδειχτούν σε άλλο post που θα μιλάει για τις ενδιαφέρουσες ταινίες του προηγούμενου μήνα, ας πούμε.

Έχω επίσης και την τάση να με πιάνει η πάρλα σχετικά με το blog και να ξεχνάω τι post θέλω να κάνω. Οπότε, εντάξει, δεν μιλάω άλλο, και πάμε να δούμε τα τρία τελευταία κινηματογραφόφιλα βιντεάκια που ανέβασα στο youtube, αλλά τα προετοίμαζα καιρό τώρα...
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

New Short Vids! (Top Film Lists)



10.
The "Harry Potter" series (ταινίες 1-7, 2001 - 2010) - Μέσος Όρος βαθμολογίας: 3/5
  1. Η Φιλοσοφική Λίθος (2001) - 3/5
  2. 
    Harry Potter
    
  3. Η Κάμαρα Με Τα Μυστικά (2002) - 2.5/5 
  4. 
  5. Ο Αιχμάλωτος Του Αζκαμπάν (2004) - 3.5/5
  6. Το Κύπελλο Της Φωτιάς (2005) - 3/5
  7. Το Τάγμα Του Φοίνικα (2007) - 3/5
  8. Ο Ημίαιμος Πρίγκιψ (2009) - 3/5
  9. Οι Κλήροι Του Θανάτου: Μέρος Α (2010) - 3/5
9.
Star Wars: Episodes II & III (2002, 2005) - Μ.Ο. β.: 3 - 3.5/5
  • Επεισόδιο ΙΙ: Η Επίθεση Των Κλώνων (2002) - 3/5
  • Επεισόδιο ΙΙΙ: Η Εκδίκηση Των Σιθ (2005) - 3.5/5
8.
Pirates Of The Caribbean
The "Pirates Of The Caribbean" trilogy (2003 - 2007) - Μ.Ο. β.: 3.5/5
  1. Η Κατάρα Του Μαύρου Μαργαριταριού (2003) - 3.5/5
  2. Το Σεντούκι Του Νεκρού (2006) - 3.5/5
  3. Στο Τέλος Του Κόσμου (2007) - 3/5
7.
Ο Λαβύρινθος Του Πάνα (2006) - 3.5/5

6.
 District 9 (2009) - 3.5/5

District 9
5.
Big Fish (2003) - 3.5/5

4.
 Avatar (2009) - 4/5

3.
V For Vendetta (2006) - 4/5

2.
Inception (2010) - 4.5/5

1.
The "Lord Of The Rings" trilogy (2001 - 2003) - Μ.Ο. β.: 4.5/5
  1. Η Συντροφιά Του Δακτυλιδιού (2001) - 4.5/5
  2. Οι Δύο Πύργοι (2002) - 4.5/5
  3. Η Επιστροφή Του Βασιλιά (2003) - 4.5/5




Top 10 Cartoons Of The Decade 2001 - 2010:


Tim Burton's Cprpse Bride
10.
Tim Burton's Corpse Bride (2005) - 3.5/5

9.
Toy Story 3 (2010) - 3.5/5

8.
The Simpsons Movie (2007) - 3.5/5

7.
Wall-E (2008) - 3.5/5
Wall-E

6.

5.
Coraline (2009) - 4/5

4.
Persepolis
Persepolis (2007) - 4/5

3.
Finding Nemo (2003) - 4/5

2.
Mary And Max (2009) - 5/5

Les Triplettes De Belleville
1.
Les Triplettes De Belleville / The Triplets Of Belleville (2003) - 5/5
(από εδώ προέρχεται και η εικόνα του προφίλ μου...)


Top 5 Horror Films Of The Decade 2001 - 2010


5.
The Strangers
28 Days Later (2002) - 3/5

4.
The Strangers (2008) - 3.5/5

3.
The Others (2001) - 3.5/5

2.
El Orfanato
[REC] (2007) - 4/5

1.
El Orfanato / The Orfanage (2007) - 4/5








Επίσης αξίζει να δείτε:
Οι παρακάτω ταινίες μπορεί να μην κατάφεραν να μπουν σε καμία από τις παραπάνω λίστες, είναι όμως αρκετά καλές και θα τις αδικούσαμε αν δεν τις αναφέραμε:

Fantasy / Sci-fi films:
  • Hellboy II: The Golden Army (2008) - 3/5
  • King Kong (2005) - 3/5
  • Beowulf (2007) - 3/5
  • Prince Of Persia: The Sands Of Time (2010) - 3/5
  • Moon (2009) - 3/5
  • Twilight (2008) - 3/5
--> Η χειρότερη ταινία φαντασίας της δεκαετίας: The Golden Compass (2007) - 0.5/5

Cartoons:
  • Fantastic Mr. Fox (2009) - 3.5/5
  • The Polar Express (2004) - 3/5
Horror Films:
  • Let The Right One In (2008) - 3/5
  • Dawn Of The Dead (2004) -3/5
  • Saw (2004) - 2.5/5
  • TheDescent (2005) - 2.5/5
--> Η χειρότερη ταινία τρόμου της δεκαετίας: The Fourth Kind (2009) - 0/5

Τρίτη 4 Ιανουαρίου 2011

Κριτική κινηματογράφου

L' Illusionniste - Ο Θαυματοποιός
(3.5/5)

Σκηνοθεσία:
Sylvain Chomet

Σενάριο:
Sylvain Chomet (διασκευή), Jacques Tati (πρωτότυπο σενάριο του 1956)

Είδος:
Κινούμενα σχέδια

Διάρκεια:
90'

Καταλληλότητα:
PG (κατάλληλο)


Υπόθεση:
Ο «Θαυματοποιός» είναι ένας πλανόδιος "μάγος", που προσπαθεί να βρει δουλειά, καθώς η τέχνη του βρίσκεται στα τέλη της. Οι ροκ σταρ του παίρνουν τη δόξα και τα τρικ του δεν εντυπωσιάζουν πια. Η νεαρή Αλίκη θα "μαγευτεί" όμως από αυτά και θα τον ακολουθήσει στο Εδιμβούργο...

Ο Σιλβέν Σομέ, μετά το αριστουργηματικό «Τρίο Της Μπελβίλ» (2003), επιστρέφει διασκευάζοντας ένα σενάριο που έγραψε το 1956 ο Γάλλος κωμικός Ζακ Τατί και μαγεύει τον θεατή για ακόμη μία φορά, διατηρώντας τα ίδια συγκλονιστικά σκίτσα. Οι ομοιότητες με το «Τρίο Της Μπελβίλ», ωστόσο, τελειώνουν εδώ και είναι μόνο επιφανειακές. Ο «Θαυματοποιός» είναι συνολικά ένα  μελαγχολικό, τρυφερό, συγκινητικό, ειλικρινές και επίκαιρο στους συμβολισμούς του δράμα...

Στα θετικά (+) :
  • Το συγκλονιστικό, αριστουργηματικό σχέδιο. Σκέτη απόλαυση! Αν η ταινία ήταν με ηθοποιούς θα έχανε το μεγαλύτερο μέρος της γοητείας της. Καθώς αυτή είναι βουβή, τα σχέδια βοηθούν εξαιρετικά στην έκφραση και ενισχύουν τη μελαγχολική και απίστευτα νοσταλγική διάθεση του φιλμ. Αν και λιγότερο υπερβολικά από εκείνα του «Τρίο Της Μπελβίλ», αφού εδώ η ιστορία είναι πιο ρεαλιστική και το ύφος πιο σοβαρό.
  • Το βουβό κινούμενο σχέδιο μπορεί να μην έχει την αμεσότητα του ομιλούντος, όμως "μιλάει" άμεσα κάπου αλλού: στην ψυχή...
  • Το καταπληκτικό τέλος συγκινεί και τα λέει όλα με μία απλή φράση: «Magicians don't exist»... Θα ήθελα να μιλήσω για το νόημα αυτής, αλλά θα πρέπει να το αποφύγω για να μην αποκαλύψω το τέλος...
  • Η ιστορία της ταινίας τοποθετείται χρονικά στα τέλη της δεκαετίας του '50, αλλά συμβολίζει πολύ άμεσα την σημερινή οικονομική κρίση. 
Στα αρνητικά (-) :
  • Η μικρή διάρκεια. Αν και σαν ταινία είναι αργή, ποτέ δεν σε κουράζει και σε κρατά στη θέση σου γοητευμένο. Σίγουρα λοιπόν θα έπρεπε να είναι λίιιγο πιο μεγάλη για να σου περάσει και καλύτερα το νόημά της...
  • Γενικά η πλοκή είναι λιγότερο ενδιαφέρουσα από αυτήν του «Τρίο Της Μπελβίλ» και ίσως προσωπικά να περίμενα ένα αποτέλεσμα πιο κοντινό υφολογικά σε εκείνο.
  • Το χιούμορ δε λείπει, αλλά είναι πολύ διακριτικό. Δεν πειράζει, απλώς λίγα μόνο από τα χαμόγελά σας θα οφείλονται σε αυτό. Τα υπόλοιπα θα τα έχει προκαλέσει η τρυφερότητα και η επαναπροσδιοριζόμενη αυθεντική γοητεία του παραδοσιακού animation...
Συνοπτικά:
Με πιο αργή και σαφώς λιγότερο ενδιαφέρουσα πλοκή από εκείνη του «Τρίο Της Μπελβίλ», ο «Θαυματοποιός» σε αγγίζει βαθιά με τα ήδη γνωστά μας αριστουργηματικά σχέδια, τους επίκαιρους συμβολισμούς του, την αλησμόνητη τρυφερότητά του και το απαλό πέπλο ευαίσθητης μελαγχολίας με το οποίο είναι καλυμμένο... Και δυστυχώς είναι αλήθεια πως «magicians don't exist»...



+ Άλλες πηγές:

(0/5: κακή | 1/5: μετριότατη | 2/5: ενδιαφέρουσα | 3/5: καλή | 4/5: πολύ καλή | 5/5: αριστούργημα)

Σάββατο 1 Ιανουαρίου 2011

Καλή Χρονιά!

Ελπίζω να περάσατε όμορφα χθες, να ξενυχτίσατε και να διασκεδάσατε με την ψυχή σας κι έτσι να μπήκατε δυναμικά στη νέα χρονιά... Από σήμερα το blog κλείνει δύο μήνες ζωής και μπαίνει στην τελική του πια πορεία, αφού βασικά τώρα ξεπέρασε τη δοκιμαστική του φάση. Από 'δώ και πέρα θα μπορείτε να ψηφίζετε την άποψή σας στις δημοσκοπήσεις που θα βλέπετε στην δεξιά πλευρά και να κάνετε Like σε όποια ανάρτηση θέλετε, ώστε να τη μοιράζεστε με τους γνωστούς σας στο facebook. Μια άλλη αλλαγή όμως είναι αυτή που ελπίζω να δω εντός του 2011. Θα αρχίσει με ένα απλό "share it" στο facebook ή στο twitter (στα δεξιά του blog) και θα συνεχιστεί με τη συμμετοχή σας με σχόλια και like στις αναρτήσεις και με ψήφους στις δημοσκοπήσεις. Ευελπιστώ να δω τον αριθμό των προβολών να αυξάνεται γρηγορότερα και να προστίθενται καινούρια ονόματα στη λίστα των αναγνωστών στη δεξιά μεριά του ιστολογίου. Αν υπάρχει κάτι που σας δυσαρεστεί στο blog, μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μου είτε με σχόλια  σε ποστ, είτε με e-mail μπαίνοντας στο προφίλ μου (στη δεξιά πλευρά του ιστολογίου) και πατώντας "Μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", ώστε να υπάρξει η απαιτούμενη βελτίωση. Εννοείται πως δεν πρέπει να διστάζετε να αφήνετε σχόλια ή να στέλνετε mail για οτιδήποτε θέλετε να πείτε, καθώς σας υπόσχομαι ότι θα είναι χαρά μου να επικοινωνήσω μαζί σας... Οι δημοσκοπήσεις έχουν ξεκινήσει από σήμερα και, ενώ αργότερα το θέμα τους θα γίνει γενικότερο και λιγότερο σοβαρό, αρχικά αφορούν το blog και τη βελτίωσή του, οπότε είναι σημαντικό να ψηφίσετε.
Σας ευχαριστώ για το χρόνο σας και ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τρίτη με κανονική και πάλι ανάρτηση, και συγκεκριμένα μια κριτική κινηματογράφου. Σας εύχομαι καλή χρονιά!