Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου 2010

Coming out this week

Γίνεται μια μικρή αλλαγή στην οργάνωση των αναρτήσεων, καθώς το Coming out this week θα μπαίνει Πέμπτες και όχι Τρίτες για δύο λόγους: Πρώτον γιατί θεωρώ πως είναι το λιγότερο ενδιαφέρον και σημαντικό post κι έτσι δεν θέλω να μπαίνει αντί κάποιου άλλου. Δεύτερον, γιατί φυσικά οι καινούριες ταινίες βγαίνουν κάθε Πέμπτη, οπότε συχνά χρειάζεται να διαβάσω πρώτα κάποια κριτική για να δω αν ενδιαφέρομαι για μια ταινία.

Έτσι σήμερα αποφάσισα να γράψω για ένα φιλμ, όχι επειδή με ενδιαφέρει αυτό το ίδιο, αλλά λόγω του σκηνοθέτη του.
Αφίσες της καινούριας ταινίας του Xavier Dolan "Les
amours imaginaires". Ο Dolan είναι αυτός αριστερά.
Ο Ξαβιέ Ντολάν είναι το κινηματογραφικό παιδί - θαύμα του Καναδά. Έγραψε, σκηνοθέτησε και πρωταγωνίστησε στην πρώτη του ταινία πέρυσι, σε ηλικία 20 χρονών. Εκείνη λέγεται «Σκότωσα τη μητέρα μου» και είναι ένα ημι-αυτοβιογραφικό δράμα, ιδιαίτερα κοντά στην εφηβική ηλικία (γι' αυτό και προσωπικά μου άρεσε). Ο Ντολάν έδωσε με την πρώτη ταινία του πολλές υποσχέσεις για το μέλλον και έχω την εντύπωση ότι μπορεί να εξελιχθεί σε κορυφαίο δημιουργό.
Οκ, δεν έχω όρεξη να δω την καινούρια του ταινία, που βγαίνει σήμερα στις ελληνικές αίθουσες, αλλά δεν μπορώ να μένω αδιάφορος όταν ακούω το όνομά του. Στο trailer πρόσεξα κάτι που μου είχε κάνει εντύπωση και στο «Σκότωσα τη μητέρα μου» και φαίνεται πως θα υπάρχει και εδώ, στις «Φαντασικές αγάπες»: την εμμονή του Ντολάν να δίνει έμφαση στο background των πλάνων του. Επίσης τα δύο έργα έχουν και κάτι άλλο κοινό: ο σκηνοθέτης-σεναριογράφος-πρωταγωνιστής παίζει τον ρόλο του... gay!
Ναι, είναι και στην πραγματικότητα gay και εδώ είναι που χαλάει το πράγμα. Διάβαζα στην «Athens Voice» κάποια πράγματα που έχει πει στον τύπο ο Ντολάν και τσαλακώθηκε η εικόνα που είχα γι' αυτόν. Μπορεί να έχει αδιαμφισβήτητο ταλέντο, όμως μου φαίνεται και απίστευτα αντιπαθής.
Ορίστε ακριβώς τι είπε:
  • «Ναι, είμαι gay. Είμαι επίσης μύωπας κι έχω καστανά μαλλιά. Ούτε αυτά παίζουν ρόλο στο τι ταινίες κάνω».
  • «Είμαι ανοιχτός στα πάντα. Έχω κάνει παρτούζες, straight και gay. Ή καλύτερα, θα τα έλεγα όργια. Αλλά ήταν αυθόρμητα. Και με περιορισμένες συμμετοχές».
  • «Όταν ο "Τιτανικός" βγήκε στις αίθουσες απέκτησα εμμονή με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Ήταν ο πρώτος μου μεγάλος έρωτας. Του έγραφα γράμματα και ήμουν έκπληκτος που δεν μου απαντούσε. Δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ».
(πηγή: Athens Voice)
ΈΛΕΟΣ!

Αηδιασμένος, σας προσφέρω το trailer:--> Πόσο με ενδιαφέρει: Ελάχιστα (δεν σκοπεύω να το δω)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου