Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

Αφιέρωμα: Films of 2010

Φτάνουμε στο τέλος του 2010 και αποφάσισα να γράψω για τις ταινίες που ξεχώρισαν (είτε θετικά είτε αρνητικά) την χρονιά που αποχαιρετάμε...

ΟΙ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΜΕ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΑΝ:

Clash of the Titans ( η βαθμολογία μου: 1/5)
Το στόρι: οι ασεβείς άνθρωποι που επαναστατούν κατά των θεών (!) τσατίζουν τους τελευταίους και ο Άδης απειλεί να αμολήσει το κράκεν και να καταστρέψει το Άργος, εκτός κι αν οι άνθρωποι προσφέρουν ανθρώπινη θυσία σε αυτό. Ο Περσέας θέλει να το σκοτώσει και γι' αυτό πρέπει πρώτα να σκοτώσει τη μέδουσα και να της πάρει το κεφάλι, ώστε να το πετρώσει . Οπότε πηγαίνει και το κάνει. Πολύ σασπένς, ε;
Σενάριο και διάλογοι μόνο για βίντεο-γκέιμ.
Οι τιτάνες του τίτλου υποτίθεται ότι είναι το κράκεν και η μέδουσα. Okaayy...
Δείτε το trailer

Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων (2/5)
Τόσο πολύ εφέ που νομίζεις ότι βλέπεις καρτούν της Pixar. Ο Μπάρτον σπαταλάει το ταλέντο του σε παιδιάστικα, κλισέ, βαρετά παραμυθάκια.
Δείτε το trailer


The social network (2/5)
Περίμενα να δω αριστούργημα και είδα μια ταινία που, όταν έπεσαν οι τίτλοι τέλους, απόρησα: «Τι έγινε; Τελείωσε;» Φλύαρο, χωρίς συναισθηματική υπόσταση, χωρίς τελική κορύφωση και, γενικότερα, αδιάφορο.
Δείτε το trailer

Δεν είναι για τα μούτρα σου (2/5)
Μέχρι τη μέση έχει τρελό γέλιο. Στη συνέχεια παραδίδεται στα κλισέ και τελικά καταλήγει σε χαζοχαρούμενη αμερικανιά.
Δείτε το trailer

ΟΙ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΔΑ:

Baaria (2.5/5)
Βασικά δεν λέει και πολλά, αλλά έχε χάρη που το έχει σκηνοθετήσει ο Τορνατόρε... Κουραστικό, αλλά με πολύ χιούμορ και εκπληκτικό τέλος.
Δείτε το trailer

Shutter Island (3/5)
Όχι και η καλύτερη του Σκορσέζε, αλλά σίγουρα ένα πολύ καλό light θριλεράκι, που στο τέλος διχάζει απόψεις.

Prince of Persia (3/5)
Περιμένουμε σίκουελ...

Buried (3/5)
Θρίλερ γυρισμένο από την αρχή μέχρι το τέλος μέσα σε ένα φέρετρο. Δεν υπάρχει ούτε μία σκηνή έξω από αυτό. Και μόνο λόγω αυτού αξίζει συγχαρητήρια...
Δείτε το trailer

Harry Potter and the Deathly Hallows: part 1 (3/5)
Δεν είμαι σίγουρος για την βαθμολογία. Πώς να ευχαριστηθείς ταινία όταν από πίσω σου στο σινεμά έχεις κάτι μαλάκες να μιλάνε σε όλη (μα ΌΛΗ???) τη διάρκεια της ταινίας; Πολύ καλό anyway... Πολλοί το θεωρούν το καλύτερο της σειράς!
Δείτε το trailer

Toy story 3 (3.5/5)
Ίσως η καλύτερη της τριλογίας. Ο Ισπανόφωνος Μπαζ απλά ξεκαρδιστικός και το τέλος απίστευτα τρυφερό...
Δείτε το trailer


Kick-Ass (3.5/5)
Μεταφορά στη μεγάλη οθόνη ενός πανέξυπνου, γεμάτου εκπλήξεις κόμικ, το οποίο σε ενοχλεί με τη βία του και την ίδια στιγμή σε κάνει να ξεκαρδιστείς στα γέλια με το black humor του. Μπορεί στην ταινία να λείπουν οι πρωτοτυπίες του κόμικ, αλλά είναι απόλυτα (και ένοχα) διασκεδαστική, με must-buy soundtrack.
Δείτε το trailer

Inception (4.5/5)
Σκεπτόμενο εμπορικό σινεμά! Ο ιδιοφυής Νόλαν (του αριστουργηματικού «Memento») συνδυάζει τη sci-fi περιπέτεια που σε αφήνει με ανοιχτό το στόμα (κυριολεκτικά!) με αμέτρητους προβληματισμούς. Δεν είναι αυτό πρωτοποριακό για το Hollywood;
Σκεφτείτε ότι την πρώτη φορά που είδα την ταινία (για να την καταλάβω απόλυτα χρειάστηκε να τη δω δύο φορές), η προβολή τελείωσε στις 11 το βράδυ και από τότε μέχρι τις 3 το πρωί ήμουν στον υπολογιστή διαβάζοντας σχόλια σχετικά με το τι έγινε στο τέλος και προσπαθούσα να βρω τη λύση και μόνος μου. Τελικά την βρήκα. Μετά από ένα μήνα!
Οι ερμηνείες για το είδος είναι απλά κορυφαίες! Το σενάριο πιθανά θα βραβευτεί με Όσκαρ. Την υποψηφιότητα τουλάχιστον, την έχει στο τσεπάκι...
Τι να πει κανείς; Απλά υποκλίνομαι στον ευφυή εγκέφαλο του Κρίστοφερ Νόλαν...
Δείτε το -πωρωτικότατο- trailer

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΩ ΔΕΙ ΑΚΟΜΑ:

Robin Hood
Η τελευταία ταινία του -μάλλον υπερεκτιμηνμένου- σκηνοθέτη του «Μονομάχου»
(trailer)

Scott Pillgrim vs the world
Ο Σκοτ Πίλγκριμ πρέπει να νικήσει τους 7 σατανικούς πρώην (μεταξύ τους και μια γυναίκα!) της τύπισσας που αγαπά για να μπορέσει να την κατακτήσει. Ναι, είναι θεότρελο έργο!
(trailer)

Greenberg
Κομεντί με τον Μπεν Στίλερ.
(trailer)

Paranormal Activity 2
Με την ελπίδα ότι θα είναι καλύτερο από το μέτριο πρώτο.
(trailer)

Saw 7
Βασικά πρέπει να δω ολόκληρη τη σειρά...
(trailer)

Io Sono l`Amore (I am love)
Ιταλικό δράμα υποψήφιο για χρυσή σφαίρα, με πρωταγωνίστρια την Τίλντα Σουίντον, η οποία είναι βασικά αυτή που έχει κλέψει τις εντυπώσεις.
(trailer)

The King's Speech
Οσκαρικών προδιαγραφών βιογραφία του βασιλιά Γεωργίου του Έκτου, με πρωταγωνιστές τους Κόλιν Φερθ, Τζέφρι Ρας και Έλενα Μπόναμ Κάρτερ.
(trailer)

The Town
Ένας ληστής τραπεζών, αφού ληστέψει, μαζί φυσικά με την ομάδα του, μια τράπεζα και πάρει όμηρο μια υπάλληλο, θα αρχίσει να την ερωτεύεται...
(trailer)

ΤΑΙΝΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ:

Black Swan
Θρίλερ - ψυχοπλάκωμα από τον σκηνοθέτη του «Requiem for a dream» Ντάρεν Αρονόφσκι.
(trailer)

127 hours
Μια αληθινή ιστορία από τον βραβευμένο με Όσκαρ για το Slumdog millionaire σκηνοθέτη Ντάνι Μπόιλ και με πρωταγωνιστή τον Τζέιμς Φράνκο.
(trailer)

L' illusioniste (the illusionist)
Ενήλικο καρτούν από τον δημιουργό του αριστουργηματικού Τρίου Της Μπελβίλ (trailer)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου